Stage

Amuse, Friesland College
Leeuwarden

Restaurant Amuse is een restaurant in school en wordt gerund door studenten van het Friesland College.
Ik was hier Eerste Horeca medewerker. In Amuse heb ik vooral veel geleerd over promotie maken door middel van internet. Ook ben ik bezig geweest met wijnen, productkennis over hoe je officieel tafels hoort te dekken met meerdere gangen. Ik was ook verantwoordelijk voor de HACCP formulieren en het kassa sluiten. Ik heb veel leidinggeven aan studenten van verschillende opleidingen of leerjaren. Hier heb ik veel van geleerd!

 

Grand Café, Friesland College
Leeuwarden

Het Grand Café is ook een restaurant in het Friesland College. Dit restaurant werd ook door studenten van het Friesland College gerund. In het Grand Café was ik Eerste horeca medewerker. Bij het Grand Café heb ik geleerd over studenten ondersteunen en begeleiden en ook leidinggeven. Hier was ik medeverantwoordelijk voor de kassa en de HACCP. Voor mijn eigen ontwikkeling voor mijn opleiding ben ik bezig geweest met koffies en heb ik nieuwe studenten geleerd hoe ze koffies moesten maken. Ook heb ik samen met de andere leidinggevende bestellingen gedaan bij de Hanos.

 

Grand Café ’t Gerecht
Heerenveen

’t Gerecht is een chique Grand Café. Vroeger was dit een gerechtsgebouw en is nu helemaal omgetoverd tot een mooie bijzondere restaurant. Ik heb hier van eind 2016 tot april 2017 stage gelopen. Hier was ik runner en later was ik ook pasloper. Hier heb ik veel kennis opgedaan over wijnen, cocktails, koffies en over hoe je moet lopen met borden. Ook heb ik hier geleerd om zelfverzekerder te zijn en te vertrouwen op je eigen kennis.

 

Erasmus
Leeuwarden

Erasmus is een brasserie in het verzorgingstehuis, het ligt vlakbij het MCL Leeuwarden.
Mijn eerste stage van de opleiding tot Gastvrouw was bij Erasmus.Hier heb ik geleerd hoe het is om met ouderen mensen te werken. Ik heb hier de basis geleerd van alles wat met de bediening te maken had. Ook was ik nog heel onzeker en hier werd ik steeds meer zelfverzekerder. Later was ik assistent leidinggevende en gaf leiding aan studenten.

 

Lekkernij
Dokkum

De lekkernij is een lunchroom in Dokkum. In 2014 tot december 2015 heb ik stage gelopen bij de Lekkernij. Ik werkte hier als afwasser en hielp soms mee bij de bar.